TAP wants airport in Montijo in the summer of 2018

TAP wil de luchthaven in Montijo in de zomer van 2018

TAP verwacht dat in de zomer van 2018 er al een tijdelijke structuur zal zijn in Montijo, waar de oprichting van een luchthaven om Portela te ondersteunen wordt bestudeerd. De luchtvaartmaatschappij David Neeleman zegt dat hij “veel druk” legt op het probleem dat moet worden opgelost “en dat de regering met de luchtmacht begrijpt.”

David Neeleman sprak aan de journalisten, aan de rand van het congres van de Vereniging van Hoteliers van Portugal, de executive op te dringen om de zaak onmiddellijk op te lossen. ‘Ze moeten aan tafel zitten en dit snel oplossen, iets tijdelijk opzetten zodat we kunnen openen, niet deze zomer, maar volgende zomer. Er moet iets open zijn,’ zei hij.
Neeleman bekritiseerde opnieuw de kosten op de luchthaven van Lissabon. “ANA heeft al 20 keer onze kosten verhoogd sinds de luchthaven is geprivatiseerd. En het is ongelooflijk om te zien dat hoe meer het vliegveld groeit, hoe meer kosten per passagier toeneemt. Ongeveer 80% van de mensen die naar Portugal gaan, komen met vliegtuigen, dus we hebben nodig Een open, goedkope luchthaven om meer mensen in te brengen, “zei hij.

De manager zei ook dat veel van het in Lissabon gestationeerde vliegtuig naar Montijo moest worden verplaatst om niet de zitplaatsen van de vliegtuigen te bezetten “die mensen elke dag naar Portugal brengen”. De minister van Defensie, Azeredo Lopes, heeft de volgende keer geweigerd om te reageren op de mogelijkheid om Montijo te gebruiken Luchtbasis als ondersteunende luchthaven. In het Parlement, ondervraagd door de CDS, zei alleen dat er een tussentijdse studie is, maar er is geen beslissing genomen.

In de krant “Público” 17 november 2016