Low-cost airlines will start flying to Montijo from 2018

Low-cost luchtvaartmaatschappijen zullen gaan vliegen naar Montijo van 2018

Low-cost luchtvaartmaatschappijen zullen gaan vliegen naar Montijo uit 2018, en Portela zal het belangrijkste vliegveld van Lissabon. Deze week Visao onthult een exclusief artikel met alle details van het plan dat wordt onderhandeld

Gemeenteraad Montijo en de Portugese Luchtmacht zijn aan het onderhandelen met ANA en de Portugese regering de compensaties voor het installeren van een civiele terminal voor goedkope vluchten in air-Force Base no. 6 van Montijo. Visao is verteld, de partijen die betrokken zijn fine tuning informatie voor een memorandum van overeenstemming, binnenkort worden goedgekeurd en die het mogelijk maken om de werken volgend jaar beginnen, om te worden afgerond in 2018.

Het gebruik van de militaire luchtmachtbasis voor civiele lucht vluchten impliceert de herinrichting van de huidige secundaire landingsbaan van Montijo, die parallel aan de belangrijkste startbaan van Portela loopt, omdat de belangrijkste baan in strijd is met vluchten van de meest gebruikte landingsbaan van de luchthaven van Lissabon. Nieuwe verbinding toegang tot het koppelen van de Vasco da Gama brug met de nieuwe passagiersterminal moet worden gebouwd, wat een nieuwe tol station. Er zullen ook een aantal ingrepen in het lokale wegennet van de graafschappen Montijo en Alcochete. Oeververbinding verbindingen prioriteit krijgen in dit project en een snelle verbinding naar Santa Apolónia treinstation met een link naar de cruise terminal is ook de bedoeling.

Deze oplossing is niet de instemming van alle low-cost luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in de luchthaven van Portela te verzamelen. Terwijl Ryanair ziet het als een positieve verandering, hoewel zij beweert voor een autonoom luchthaven management, onafhankelijk van ANA, Easy.Jet is niet tevreden, want het geeft de voorkeur aan om te verblijven in het hart van Lissabon. Lees er alles over in de editie van Visao morgen.

bron:

http://visao.sapo.pt/actualidade/economia

14.10.2015 18h00